Zo kies je het juiste magazijnbeheersysteem.

Tasklet Factory’s Mobile WMS is een applicatie binnen TRIMIT Fashion. WMS staat voor Warehouse Management System. Zo’n magazijnbeheersysteem ondersteunt elk werkproces in een magazijn en is in de meeste gevallen een aanvulling op je ERP-systeem. Maar waar moet je over nadenken bij de keuze voor een magazijnbeheersysteem?

 

1 Standaard of maatwerk?

Bij de keuze voor een WMS kun je kiezen voor een standaard systeem of een op maat gemaakt systeem. Voor ons is deze keuze een gemakkelijke. Kies voor een standaardsysteem wanneer dat logisch is, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het standaardsysteem tot op zeker hoogte kan worden aangepast. Dat kan met de mobiele WMS-barcodescanner van Tasklet Factory.

2 Basisfuncties of op maat gemaakte functies?

Elk magazijnbeheersysteem moet de meest elementaire functies bevatten om de processen in het magazijn af te handelen. Maar het is onze ervaring dat veel bedrijven de WMS-oplossing hier en daar willen aanpassen. Dit kan met Tasklet Factory’s Mobile WMS. Onze partners en klanten krijgen toegang tot onze kennisbank en e-learning portal, waar we in korte filmpjes laten zien hoe aanpassingen kunnen worden gedaan.

3 Groot of klein magazijn?

We krijgen vaak de vraag of het de moeite waard is om in een magazijnbeheersysteem te investeren als er maar weinig werknemers in het magazijn werken. Ongeacht de omvang van je magazijn en het aantal medewerkers, je zult altijd winst behalen door een magazijnbeheersysteem aan te schaffen. Alleen al de overstap naar papierloos werken is kostenbesparend, maar ook milieuvriendelijk. Maar vergeet je tevreden klanten niet. Er is niets erger dan een verkeerd product naar een klant te sturen. Niet alleen de kosten die daarmee gepaard gaan, maar ook het risico de klant te verliezen. Als je dit vertaalt in een Return-Of-Investment, dan kom je op een zes tot maximaal twaalf maanden.

4 Voice-picking of handsfree?

Als je een WMS kiest, kom je voor de keuze te staan voor voicepicking of handsfree bediening. Denk goed na over wat je behoeften zijn. Onze ervaring is dat de behoefte aan handsfree bediending vaak groter is dan de noodzaak tot voicepicking.

5 Online of offline functionaliteit?

Een andere belangrijke parameter waarmee je als bedrijf rekening moet houden bij je keuze, is of je wifi tot in alle uithoeken van het magazijn toereikend is. Tasklet Factory’s Mobile WMS kan 100% offline functioneren. Je kunt dus te allen tijde je magazijnbeheersysteem gebruiken, of je nu werkt vanuit een gebouw met veel beton of metaal, een kelder of een koelcel.

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over Tasklet Factory of TRIMIT Fashion, onze op Microsoft Busines Central gebaseerde oplossing voor de kleding- en mode-industrie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel met 088 – 888 1000 of mail naar Mike Brüll voor een afspraak. Zorg ik dat de koffie klaar staat.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.