Wat kan er wél tijdens de Corona-crisis?

Wereldwijd eist het Corona-virus zijn tol en de levens van mensen en ondernemers worden volledig op de kop gezet. De regering heeft maatregelen getroffen waarvan de impact zeer groot is. Niet alleen privé, maar ook zakelijk. Naast de vele bedrijven die alles op alles moeten zetten om de corona-crisis te overleven, zijn er ook bedrijven die de drukte nauwelijks aankunnen. Ondanks de nuchterheid, flexibiliteit en aanpassingsvermogen waar wij als Nederlanders bekend om staan, hakt deze crisis er keihard in.

De schade zoveel mogelijk beperken, dat is wat de meeste ondernemers nu doen. Maar er zijn ook ondernemers die de situatie op een andere manier aangrijpen. Nu het bedrijf door maatregelen als verplicht thuiswerken toch al op zijn kop staat, kiezen zij ervoor om deze periode te benutten om ‘achterstallig onderhoud’ uit te voeren.

Organisatie doorlichten

Nu de standaard routines en processen op dit moment vaak niet meer te handhaven zijn moet er gezocht worden naar slimme alternatieven. Dit kan leiden tot inzichten, die in de dagelijkse gang van zaken niet eerder besproken of onderzocht zijn. Er worden kansen ontdekt, die in deze ongebruikelijke periode kunnen worden geïmplementeerd. Dat geldt ook voor nieuwe software of het finetunen van de huidige software.

In de huidige situatie is er is bijna geen bedrijf die geen (financiële) hinder ondervindt of zelfs met moeite het hoofd boven water houdt. Veel ondernemers zullen er voor kiezen investeringen voorlopig vooruit te schuiven. Dit is niet altijd de beste oplossing. Wanneer de crisis over haar hoogtepunt heen is, en de economie weer uit het dal kruipt, dan doen uw concurrenten dat ook. Veel ondernemers gaan op dat moment gelijktijdig een beroep doen op softwareleveranciers en implementatiepartners. Dat betekent dat de agenda’s bomvol zullen zitten en geplande projecten niet op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

Blijf uw concurrenten voor

Wilt u de concurrentie voorblijven, of de afstand vergroten? Dan is het de overweging waard, om juist nu stappen te zetten. Ga aan de slag met Exact software. Als u al met Exact werkt, schakel dan een consultant in om (remote) uw software te optimaliseren. Bijvoorbeeld door processen die nu veel tijd kosten beter in te richten en daarmee, ook op korte termijn, rendement opleveren. Stel deze optimalisatie niet uit, maar blijf de concurrenten een stap voor. Zorg ervoor dat u nu alles al op orde hebt, zodat u ook na de crisis uw voorsprong behoudt.

Qexpertise

biedt al jarenlang slimme softwareoplossingen. Deze verscheidenheid aan softwareoplossingen biedt ons de unieke mogelijkheid uw organisatie de oplossing te bieden voor uw automatiseringsvraagstuk. Hierbij werken wij vanuit de probleemstelling van de klant en zoeken hier de juiste oplossing bij. De keuze van de software is van ondergeschikt belang. Op ieder vakgebied, financieel, productie, logistiek, HRM, etc. hebben wij ervaren consultants. Hierbij staat het optimaal inrichten van de bedrijfsprocessen voorop. Qexpertise helpt organisaties efficiënter te laten werken om hun investeringen snel terug te verdienen. Bekijk de mogelijkheden met Microsoft Dynamics.

Durft u de uitdaging aan om nu deze stappen te nemen? En na de crisis goed voorbereid aan de start te verschijnen? Maak dan nu een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met uw accountmanager of bel via kantoor: 088 888 1000

Wij staan ook nu voor u klaar.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.