Grip op je projecten!

In Exact Synergy komen alle CRM-, HRM- en financiële data samen in één geïntegreerde totaaloplossing. Qexpertise heeft een rapportagetool ontwikkeld om uit deze bonte verzameling van data snel en efficiënt gerichte (project)informatie te halen voor de verschillende lagen van een organisatie.
Met deze ‘helikopterview’ krijg je veel meer grip op je projecten!

WBS-regels
Exact software brengt structuur aan in alle bedrijfsprocessen en -procedures. Voor een optimaal overzicht van een project daarentegen is het van belang dat informatie wordt gebundeld. De rapportagetool van Qexpertise haalt alle relevante projectdata op die in de verschillende lagen van de software is vastgelegd en combineert die informatie tot een totaaloverzicht. Sander Bruring, Manager Consultancy bij Qexpertise geeft een praktijkvoorbeeld: “Bij aanvang van een project wordt een begroting gemaakt met daarbij het budget per onderdeel of per fase. Aan de hand van het budget worden WBS-regels (Work Breakdown Structures) gedefinieerd en gepland. Eenmaal in de uitvoering worden de gemaakte uren steeds in mindering gebracht van het totale budget. De projectmanager heeft op die manier altijd een actueel overzicht van hoe het project ervoor staat ten opzichte van het budget. Eventuele overschrijdingen zijn direct zichtbaar en kunnen proactief met de opdrachtgever worden besproken.”

Realtime overzicht
Behalve dat je naar een optimale planning kan gaan werken, kan je ook je eigen medewerkers aansporen om hun uren zo snel mogelijk gerealiseerd te krijgen, zegt Remco van der Pols, Manager Consultancy bij Qexpertise. “Afwijkingen in de urenregistratie of doorlooptijd ten opzichte van het budget worden keurig gevisualiseerd. Het heeft immers consequenties voor de facturatie en cashflow. In tegenstelling tot veel urenregistratiesysteem kun je met Exact software en de juiste add-ons planningsgericht te werk gaan en de planning en realisatie goed naast elkaar leggen en realtime vergelijken.” Ook enorme missers komen naar boven op het moment dat je analyses kunt maken, weet Bruring uit ervaring. “Wat we regelmatig zien bij uren-schrijvende organisaties en waar een interne doorbelasting plaatsvindt van gemaakte uren, is dat er alleen maar extern wordt ingehuurd omdat deze tarieven op papier net iets voordeliger zijn. Dat soort hiaten komen dan snel boven water. Waardevolle informatie die je niet uit een regulier urenregistratiesysteem kunt halen. De software is volledig workflow gebaseerd voor iedere rol in een proces en samen met de rapportagetool krijg je maximaal grip op je projecten.”

Weten wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op!
Mail of bel ons op:   info@qexpertise.nl of 088 888 1000.

 

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.