Nieuw Exact licentiemodel.

Wat gaat er gebeuren?

Exact verbetert voortdurend haar producten. Zowel qua prestaties en functionaliteit, als qua veiligheid en gebruiksvriendelijkheid. In april 2020 is een nieuw model gelanceerd voor het uitleveren van licenties. Dankzij dit nieuwe model hoeft er niet meer bij iedere wijziging in de licentie een nieuw licentiebestand te worden gedownload, zoals nu het geval is. In plaats daarvan wordt de wijziging automatisch in de omgeving geplaatst. Hierdoor is de beschikbare functionaliteit van Exact producten altijd in overeenstemming met uw licentie.

Let op

We verwachten dat de migratie naar dit nieuwe licentiemodel bij sommige van u discrepanties zal blootleggen tussen de huidige licentie en de contract licentie.

Wanneer gebeurt dat?

De nieuwe licentie bestanden zijn beschikbaar vanaf het Globe service pack 6 die vrijgegeven is op 22 april 2020.

Hoe gaat het in zijn werk?

Zodra u de software installeert, installeert de nieuwe licentie meteen mee. Voordat deze actief wordt, gaat er een scan lopen om te checken of de geïnstalleerde licentie overeenkomt met de contract licentie. Als alles goed is, gaat de nieuwe licentie gewoon in. Mocht uit de scan blijken dat er een verschil is tussen de geïnstalleerde licentie en de contract licentie – bijvoorbeeld dat er meer of minder gebruikers actief zijn – krijgt u hiervan een automatische melding. Wanneer dat het geval is, neemt u dan contact op met een van onze accountmanagers of rechtstreeks met Qexpertise.

Wat moet u doen ?

Om de software te kunnen installeren, heeft u als klant eigen login gegevens nodig voor de customer portal. Wie nog geen toegangscodes heeft, krijgt die eind mei van Exact Software Nederland toegestuurd. Maar u kunt ook eenvoudig zelf logingegevens aanvragen via de website.
Wanneer het gebruikelijk is dat Qexpertise de installatie voor u uitvoert, hebben we dus de inloggegevens (gebruiksnaam en wachtwoord) nodig die gekoppeld is aan de hoofdcontactpersoon van uw onderneming of stichting / instelling.

Vragen?

Neem dan contact met uw accountmanager of via Qexpertise.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise van onze ERP consultants? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.