Microsoft ERP

Het modern bedrijf is dynamischer dan ooit voorheen. Elke seconde op elke plek van elke markt wordt geregistreerd. Sinds de grote IT-doorbraken en de komst van het internet, is de hoeveelheid informatie die u als modern ondernemer te verwerken krijgt enorm. Soms is het dan niet eenvoudig om in die veelheid nog een klare lijn te trekken.
Met het oog op een betere verwerking van deze gigantische hoeveelheid informatie ontwikkelt Microsoft sinds 2002 het Microsoft Dynamics aanbod, dat in november van dit jaar aan zijn nieuwste versie toe is, Ms Dynamics 2013. Dit aanbod biedt u, als ondernemer, tal van tools om een betere grip te krijgen op die informatie die zo kostbaar is voor de succesvolle ontwikkeling van uw bedrijf.

Microsoft ERP vs. CRM

Het MS Dynamics gamma rust op de twee grote pijlers van uw onderneming. Het beheert enerzijds uw markt via Microsoft CRM software en anderzijds beheert het uw financieel en menselijk kapitaal via Microsoft ERP software.
In deze vergelijking staat CRM voor ‘Customer Relationship Management’. De software functioneert met name op het gebied van customer service, technical support, marketing en verkoop. ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Het is gericht op efficiëntieverbetering, kostenbesparing en investeringsbepaling.

Wat doet Microsoft ERP?

Spitst zich voornamelijk toe op het totaalbeheer van uw onderneming. Het automatiseert, organiseert en synchroniseert al uw ‘bedrijfseigen’ activiteiten: van toelevering en inkoop tot human resources, financiën en projecten.
De schat aan informatie die u via het Microsoft ERP systeem verkrijgt – bovenop het helder overzicht over uw activiteiten – zal u bovendien helpen een beter inzicht te krijgen in de werking van uw bedrijf. ERP zal met andere woorden uw sterktes, zwaktes, mogelijkheden en bedreigingen bloot leggen. Als dusdanig toont het u ook waar er mogelijkheid is tot efficiëntieverbetering, kostenbesparing of investering.

Microsoft ERP versies

Verschijnt in vier verschillende versies al naargelang de grootte, het bereik en de kernactiviteiten van uw bedrijf. Zoals hieronder duidelijker zal worden zijn deze versies eigenlijk vooral bedoeld als instapmogelijkheden. Eén van de troeven van is namelijk haar flexibiliteit. Desalniettemin is het verstandig van de juiste instap te maken. Daarom bieden wij hieronder graag een overzicht van uw instapmogelijkheden aan.

Microsoft ERP AX

Microsoft ERP AX (vroeger: ‘Axapta’) is afgestemd op grote, wereldwijde bedrijven. Het ondersteunt industrie-specifieke en operationele bedrijfsprocessen.

Microsoft ERP GP

Microsoft ERP GP (vroeger: ‘Great Plains’) is afgestemd op de middenmarkt en op accountancy.

Microsoft ERP NAV

Microsoft ERP NAV (vroeger: ‘Navision’) is bedoeld voor kleine tot middelgrote ondernemingen.

Microsoft ERP SL

Microsoft ERP SL (vroeger: ‘Solomon IV’) is specifiek ontwikkeld voor bedrijven die werken op een projectmatige manier. Het is ontworpen om projectmatige gegevens gemakkelijk te verwerken, daar waar gemiddelde ERP software daar niet op is afgestemd.

De voordelen van Microsoft ERP

Van bij het ontstaan van de Dynamics lijn moedigt Microsoft haar gebruikers aan de software zeer breed en vooral bijzonder specifiek te gebruiken. Deze software laat zich daarom als geen ander aanpassen aan de specifieke noden van uw bedrijf. Met betrekking tot CRM spreekt men hier bijvoorbeeld van XRM: daar waar Customer Relationship Management gewoon Relationship Management tout court wordt. Een soortgelijke flexibiliteit kunt u ook verwachten van Microsoft ERP software.

Microsoft ERP biedt daarbij ook het grote voordeel dat, bijvoorbeeld via de project planning software, aanzienlijke delen van de CRM software eveneens in het ERP aanbod werden opgenomen. U krijgt dus als het ware twee voor de prijs van één.

Tot slot is Microsoft ERP uiteraard perfect compatibel met andere MS-producten, niet in het minst Outlook, Internet Explorer en MS Office 365. Uit hetzelfde hout gesneden, biedt de Microsoft ERP software ook de transparantie, eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van alle Microsoft producten. Met andere woorden meteen inzetbaar en zal van meet af aan weinig geheimen hebben voor uzelf en uw personeel.