MICROSOFT DYNAMICS

Op 4 november 2013 lanceert Microsoft wereldwijd de nieuwste versie van haar Dynamics CRM en ERP software: een niet te missen kans om uw onderneming binnen te loodsen in het dynamische bedrijfsbeheer. Wilt u snel en gefundeerd kunnen ingrijpen in alle facetten van uw ondernemershap, van verkoop tot klantenservice en marketing, van toelevering tot human resources en financiën? MS Dynamics biedt u het totaalbeeld van al uw individuele klanten en in al uw afzonderlijke organisatiefacetten, nodig voor een bijtijds en efficiënt bedrijf.

Wat is Microsoft Dynamics?

Microsoft Dynamics is een software pakket dat toelaat uw bedrijf beter en efficiënter te besturen. Het levert u daartoe waardevolle, nieuwe en singuliere informatie over uw cliënteel en uw resources. Het doet dat aan de hand van de automatisering, synchronisatie en organisatie van de twee fundamenten van uw bedrijf: uw cliënteel en uw (menselijk en financieel) kapitaal. Of nog: uw CRM en ERP.

Wat is Microsoft Dynamics CRM?

CRM staat voor ‘Customer Relationship Management’. MS Dynamics CRM is een model voor het beheer van uw relaties met huidige en toekomstige klanten: in uw verkoop, marketing, customer service en technical support.

Door haar hoge flexibiliteit past MS Dynamics zich daarbij moeiteloos aan aan de specifieke noden van uw bedrijf. CRM wordt dan eigenlijk XRM: Relationship Management pur sang. Het kan ingezet worden in tal van gebieden: van cliëntenbeheer tot social media, agenda of zelfs ledenbeheer van non-profit ondernemingen.

Het MS Dynamics CRM pakket verschijnt in vier handige versies, afgestemd op de grootte van uw bedrijf en de gewenste graad van toegang en automatisering:

Microsft Dynamics CRM Workgoup Edition

Deze editie laat geen externe connecties toe en beperkt het aantal CALs (Client Access Licences) tot vijf. Het draait op één centrale, niet-splitsbare server en kan slechts één organisatie verwerken. Als dusdanig is het systeem ideaal voor kleine ondernemingen.

Microsft Dynamics CRM Professional Edition

Deze editie heeft principieel dezelfde functionaliteit als de Workgroup Edition, alleen is het aantal CALs onbeperkt.

Microsoft Dynamics CRM Enterprise Edition

Dit is de onbeperkte editie van het MS Dynamics CRM pakket, met de mogelijkheid tot het gebruik van meerdere servers. Hij is ideaal voor de grotere onderneming, die nood heeft aan het opnemen van meerdere organisaties in hetzelfde systeem en een grote toegankelijkheid tot de software over verschillende divisies en van buitenaf.

Microsoft Dynamics CRM Service Provider Edition

Deze editie is een Enterprise Edition, die de mogelijkheid biedt om zowel interne en externe gebruikersverzoeken te behandelen. Zij is, zoals de naam aangeeft, bedoeld voor providers van online CRM-systemen (veelal partners van Microsoft zelf).

Wat is Microsoft Dynamics ERP?

ERP staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Dit systeem helpt uw bedrijf met het systematiseren van uw organisatie in al haar facetten: van inkoop en toelevering tot personeelsbegeleiding en financiële planning.

Microsoft Dynamics ERP verzamelt bij dat alles tegelijk de nodige gegevens om u inzicht te bieden in de werking van uw bedrijf. Zo geeft het programma ook aan waar de mogelijkheden liggen qua efficiëntieverbetering en kostenverlaging, of waar er nood is aan verdere investering.

Voorzien van een soortgelijke flexibiliteit als het Microsoft Dynamics CRM, kunt u ook het Microsoft Dynamics ERP systeem zeer breed inzetten en aanpassen aan uw specifieke noden. Microsoft heeft hiervoor, als instap, alvast zelf twee versies voorzien: Microsft Dynamics ERP AX voor grote, wereldwijde bedrijven en Microsoft Dynamics ERP NAV voor kleine tot middelgrote ondernemingen.

De voordelen van Microsoft Dynamics

De grote troef van MS Dynamics is het gemak waarmee het zich aanpast aan uw specifieke noden als ondernemer. MS Dynamics groeit samen met u en laat ook u toe beter en efficiënter te groeien. Het is daarin ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk, efficiënt en transparant. Reken daarbij de perfecte compatibiliteit met Microsoft Office 365 en u zult zien dat MS Dynamics uw bedrijf als geen ander aanvult en vervolledigt.