Hoe maak je tech packs voor de mode-industrie met Microsoft Business Central?

Een technologiepakket ofwel een tech pack is een set instructiedocumenten dat een kledingfabrikant nodig heeft om van ontwerp tot product te komen. Veel kledingbedrijven laten ontwerpers, patroonmakers en productontwikkelaars spreadsheets of op maat gemaakte PDM-/PLM-oplossingen gebruiken om tech packs te maken. Maar er is een gebruiksvriendelijk en kosteneffectief alternatief.

Voordelen van het gebruik van tech packs

Tech packs zijn een essentieel onderdeel van het proces voor productontwikkeling, het inkoopproces en de kostprijsberekening voor elk kleding- en modebedrijf. Afgezien van het fungeren als een de facto-contract tussen het ontwerpbedrijf en de fabrikant kent het gebruik van tech packs een aantal voordelen; er komen nauwkeuriger monsters van de fabrikant, het wordt gemakkelijker om de prijzen van verschillende fabrikanten te vergelijken, de kwaliteitscontrole wordt gemakkelijker en alle partijen hebben de beschikking over dezelfde – goed georganiseerde – informatie. Kortom: minder kans op tijd- en geldverspilling.

Veel manieren om tech packs te beheren

Er zijn talloze manieren om tech packs te maken. Verrassend genoeg gebruiken veel mode- en kledingbedrijven nog steeds spreadsheets of hulpmiddelen zoals Adobe Illustrator, ondanks de problemen die dit op kan leveren rondom gegevensbeveiliging, transparantie en samenwerking. Anderen hebben een heel andere aanpak en implementeren meer complexe en vaak dure Product Lifecycle Management-oplossingen. Elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen.

Tech packs in TRIMIT Fashion

Een derde mogelijkheid is om gebruik te maken van het ERP-systeem, een systeem dat al in alle bedrijven aanwezig is. TRIMIT Fashion is gebaseerd op Microsoft Business Central en wordt door honderden bedrijven gebruikt om tech packs te maken. Laten we eens kijken hoe TRIMIT Fashion omgaat met tech packs.

1. Het aanmaken van de informatie

Typische gegevens die onderdeel zijn van van een tech pack zijn bijvoorbeeld het meetschema, kledingspecificaties, kleuren, prints en labels. Het tech pack bevat informatie die het eenvoudig maakt voor de fabrikant om te begrijpen hoe het kledingstuk moet worden gemaakt. Hiervoor worden vaak spreadsheets en verschillende tekenhulpmiddelen gebruikt. TRIMIT Fashion verzamelt alle informatie die nodig is voor het tech pack en maakt het beschikbaar voor iedereen die het nodig heeft.

2. Een uniforme lay-out

De uniforme lay-out van het tech pack zorgt voor consistentie. Basisstijlinformatie op elke pagina van het tech pack en de consistente lay-out maken het voor de fabrikant gemakkelijk om met het tech pack te werken en juiste monsters terug te sturen. Tech packs gemaakt in TRIMIT Fashion hebben een flexibele maar uniforme lay-out op basis van best practices uit de branche. Zo wordt het gemakkelijker communiceren met fabrikanten en wordt het risico op fouten in monsters kleiner.

3. Delen met de fabrikant

Zodra het tech pack is voltooid, wordt het naar de fabrikant verzonden. Als je op de traditionele wijze werkt, houdt dat in dat je verschillende pdf-bestanden moet maken en die per e-mail naar de leverancier moet sturen. Werk je met TRIMIT Fashion, dan verzend je de informatie rechtstreeks vanuit het systeem zonder van applicatie te wisselen. Sommige kledingbedrijven gaan nog een stapje verder en werken met online leveranciersportals waar alle tech packs online beschikbaar zijn voor de fabrikant.

4. Revisies op basis van monsters

Nadat het tech pack is ingediend, zal de fabrikant een monster sturen. Op basis van dit monster kunnen wijzigingen in de oorspronkelijke kledingspecificatie worden aangebracht. Deze wijzigingen worden eenvoudig rechtstreeks vastgelegd in TRIMIT Fashion en een nieuw tech pack wordt ingestuurd. Voor bedrijven die gebruikmaken van de leveranciersportal die onderdeel is van TRIMIT Fashion is het bijgewerkte tech pack onmiddellijk beschikbaar via de portal.

5. Informatie over tech pack hergebruiken

Door alle tech pack-informatie, inclusief zaken als revisies en historische gegevens, in één systeem vast te leggen wordt het maken van steeds betere tech packs aanzienlijk eenvoudiger. Hoe beter de specificaties in de eerste poging zijn, des te groter de kans dat de fabrikant een correct monster terugstuurt. Het resultaat? Kortere doorlooptijden, lagere kosten voor monsters en betere eindproducten.

Meer weten?

Benieuwd hoe je tech packs rechtstreeks kunt maken in TRIMIT Fashion, onze op Microsoft Busines Central gebaseerde oplossing voor de kleding- en mode-industrie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel met 088 – 888 1000 of mail naar Mike Brüll voor een afspraak. Zorg ik dat de koffie klaar staat.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.