exact business software

Het lage btw-tarief verandert. Exact verandert mee

Per 1 januari verandert in Nederland het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Heel jammer voor consumenten, maar voor ondernemers die met Exact werken gelukkig geen probleem.

BTW-wijziging Exact Online

Om het voor onze gebruikers makkelijk te maken, voegen we het nieuwe percentage namelijk ruimschoots voor 1 januari 2019 toe aan je Exact Online administratie(s). In het Onderhoud btw-codescherm verschijnt komende maand automatisch een nieuwe regel met het btw-percentage van 9%, geldend vanaf 1 januari 2019.

Heb je zelf de btw-codes al handmatig aangepast aan de nieuwe situatie, blijft die verandering gewoon intact. Wij passen alleen automatisch de btw-codes aan waarin geen einddatum staat voor het percentage 6%. Gekoppelde template administraties werken we op dezelfde manier bij.

Let op! De omschrijving van de btw-code passen we niet aan. Als je die omschrijving bijvoorbeeld gebruikt in een lay-out, moet je die zelf nog even aanpassen. Zie hier hoe je dat doet.

Meer informatie

Desgewenst kun je ook na 1 januari 2019 nog gebruik maken van het 6% tarief, kijk hier voor meer informatie en ga hier naar toe voor overige informatie over btw aangifte in Exact Online.
De basistraining m.b.t. BTW kan je hier vinden.

BTW-wijziging Exact Globe

In Exact Globe is een btw-conversie aanwezig waarmee je het btw-percentage van 6% kunt converteren naar 9%.
Voor meer informatie over het uitvoeren van de btw-conversie kunt je deze link raadplegen.

BTW-wijziging Exact Financials

Voor meer informatie over het aanpassen van het btw-percentage kunt je deze link raadplegen (inlog benodigd).

bron: Exact Software