exact business software

Exact bereidt software voor op nieuw btw-identificatienummer zzp’ers

Na de zomer ontvangen ongeveer 1,7 miljoen zzp’ers een blauwe envelop van de Belastingdienst met een nieuw btw-identificatienummer. Dit nummer gebruik je in communicatie met je zakenrelaties. Exact bereidt zijn software voor op de wijziging van het btw-identificatienummer.

Waarom een ​​nieuw btw-identificatienummer?

Het huidige btw-identificatienummer bevat het burgerservicenummer (BSN) van zzp’ers. Maar dit mag niet meer, aldus de privacywetgeving (AVG). Die bepaalt dat dit persoonlijke nummer geen deel meer mag uitmaken van het btw-identificatienummer. Dit komt omdat de ondernemer verplicht is dit nummer te verstrekken en daarmee persoonlijke informatie vrijgeeft. Daarom vervangt de Belastingdienst dit nummer. Het oude nummer verdwijnt echter niet volledig.

Wat gebeurt er met het oude nummer?

Het oude btw-identificatienummer wordt hernoemd naar ‘OB-nummer’, wat staat voor omzetbelastingnummer. Zoals de naam al aangeeft, moet je dit nummer gebruiken in communicatie met de belastingdienst over de omzetbelasting. Dit betekent dat de meeste Exact-producten beide nummers moeten ondersteunen. Het ‘OB-nummer’ voor de omzetbelasting en het btw-identificatienummer voor facturen, websites en handel binnen de EU.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw accountmanager of via 088 888 1000.

Bron: Exact