BTW Update op komst

In Exact Globe Next en Exact Compact heeft u de mogelijkheid om de btw- en/of icp-aangifte via Digipoort te versturen naar de Belastingdienst. Dit kunt u uitvoeren via het menupad [Systeem, Algemeen, Aangiftebeheer, Verzenden via Digipoort] in Exact Globe Next of het menupad [Systeem, Algemeen, Verzenden via Digipoort] in Exact Compact.

Voor het versturen van de aangifte wordt op de achtergrond gebruik gemaakt van de Nederlandse taxonomie. Ieder jaar wordt deze taxonomie bijgewerkt op basis van wijzigingen die de belastingdienst doorgeeft. Exact voert hiervoor wijzigingen door in de software zodat u uw aangiften succesvol via Digipoort kunt blijven aanleveren bij Digipoort.

Hoewel de wijzigingen in deze taxonomie dit jaar beperkt zijn, is er wel een aanpassing noodzakelijk in Exact Globe Next en Exact Compact. Het is belangrijk dat u over deze aanpassingen beschikt voordat u de eerste aangifte voor 2015 verstuurd.

Bij het versturen van de maandelijkse aangifte is de deadline voor het versturen van de aangifte voor januari, eind februari 2015. Bij het versturen van de kwartaalaangifte is de deadline voor het eerste kwartaal van 2015, het eind van april 2015.

Voor die tijd dient u dus over de aangepaste programmatuur te beschikken.

De noodzakelijke wijzigingen komen beschikbaar in product update 409 die gepland is voor medio januari 2015. Daarnaast worden deze wijzigingen ook beschikbaar gemaakt in product update 406, 407 en 408.

De update voor product update 406, 407 en 408 komt uiterlijk 16-1-2015 beschikbaar als een reguliere update. U kunt dan door middel van het uitvoeren van een update over deze en andere wijzigingen in die product update beschikken.

Tevens stellen we die wijzigingen uiterlijk 30-1-2015 beschikbaar als een standalone update. Hiermee installeert u alléén de Digipoort wijzigingen binnen uw huidige product update 406, 407 of 408.

Wanneer u werkt met product update 405 en u verstuurt de aangifte elektronisch, plan dan tijdig de update naar een hogere product update

Voor het maken van een afspraak voor een update kan rechtstreeks contact worden opgenomen met ons Competence Center.