Bent u klaar voor SEPA met Exact?

Als u als bedrijf nog niet bent begonnen met de voorbereidingen voor SEPA, dan moet u hier zo snel mogelijk mee beginnen. De impact kan een stuk groter zijn dan u denkt. In het slechtste geval kunt u vanaf 1 februari 2014 niet meer giraal betalen of geld ontvangen.
Exact helpt u graag met een geruisloze overgang.

Alles over SEPA

Wat is SEPA?

Single Euro Payments Area oftewel SEPA staat voor een gebied van meer dan 30 Europese landen, waaronder Nederland, met 1 betaalmarkt. Overschrijvingen, incasso’s en batchbetalingen tussen de meeste Europese landen zijn binnen dit gebied net zo makkelijk uit te voeren als een binnenlandse betaling.

Bent u nog op tijd voor SEPA?

U moet rekening houden met ingrijpende veranderingen voor uw bedrijf. Deze brengen veel werk met zich mee. U moet nieuwe standaarden als IBAN, Europese overschrijvingen en incasso’s namelijk in uw bedrijf doorvoeren: van de administratie van uw bedrijfssoftware tot uw briefpapier. Begin snel als u nog niets heeft gedaan met SEPA. Bekijk het SEPA stappenplan zodat u precies weet wat u moet doen.

Bent u al SEPA-proof?

Sepa-proof status Exact bedrijfssoftware

Ook benieuwd hoe en wanneer wij welke SEPA-standaarden voor welke bedrijfssoftware ondersteunen? Op deze pagina vindt u het antwoord.

Bekijk de tabel voor een statusoverzicht van onze pakketten. De productlijnen Exact (Globe) voor Dos, Exact Compact voor Windows, Exact (Globe) voor Windows, Exact Compact 2000, Exact Globe 2000 en Grote Beer HT zullen SEPA niet gaan ondersteunen. Om aan de SEPA-standaarden te voldoen werken we nauw samen met de Nederlandse banken.

Bekijk het SEPA stappenplan

Het SEPA|IBAN-stappenplan van Exact

Op deze pagina vindt u een handig stappenplan om de overgang op SEPA zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wat u moet doen en hoe u de overgang aan moet pakken hangt af van uw bedrijf. Begin daarom zo snel mogelijk met het maken van een analyse, de impact is groter dan u denkt.

Qexpertise SEPA diensten

Qexpertise helpt met het in kaart brengen welke wijzigingen er nodig zijn in uw Exact software en uw processen. Eventueel verzorgen wij ook de benodigde installaties en implementaties. Neem contact met ons op voor meer informatie.