Skip to content

Exact Globe vs. Exact Online

In Nederland staat Exact bekend als de nummer 1 keuze voor ERP software. Veel ondernemingen maken gebruik van Exact software vanwege de grote diversiteit aan functionaliteiten. De meest populaire ERP oplossingen voor zowel grote als kleine bedrijven zijn Exact Globe en Exact Online. Maar welke software past nu het beste bij uw onderneming en hoe maakt u de keuze tussen Globe en Online? Hieronder zijn de verschillen tussen Exact Globe en Exact Online voor u klaargezet.

Verschillende platformen

Het grootste verschil tussen beide oplossingen is het platform. Exact Globe is een on premise oplossing. Deze software kunt u huren of moet aangeschaft worden en daarnaast geïnstalleerd worden op de server of uw pc. Door ondernemingen wordt er vaak gekozen om deze software te installeren op de server. U kunt er uiteraard voor kiezen om het op een server in een datacenter te installeren.

Doordat u via remote desktop altijd toegang heeft, bent u automatisch een stuk flexibeler. Ten slotte kunt u ervoor kiezen om het beheer uit te besteden of dit zelf op te pakken. Een voordeel is dat de software op eigen locatie staat en u toegang heeft tot de database en u daardoor zelf specifieke aanpassingen kunt maken.

Exact Online is een cloud oplossing. U logt eenvoudig in via de website van Exact vanaf ieder apparaat met internetverbinding. Een groot voordeel is dat u altijd met de nieuwste versie van Online werkt, omdat alles bij Exact in beheer blijft. U heeft geen onderhoud en u kunt vanaf verschillende werkplekken aan de slag. Ook kunt u de Exact app downloaden voor uw telefoon of tablet om zo onderweg in te loggen en uw data in te zien.

Het nadeel van Exact Online ten opzicht van Exact Globe is dat u niet zelf bij de database kunt komen en zijn aanpassingen daardoor niet mogelijk.

Functionaliteiten en opties

Zowel Exact Globe als Exact Online is modulair opgebouwd. In het basispakket zit de financiële module die uitgebreid kan worden naar een ERP totaalpakket voor handel, productie, en project management. Uw voorraad en verkooporders worden hierdoor eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Met Exact Globe heeft u zelfs de volledige controle over uw logistieke processen, omdat het gebruik maakt van WMS.

Met Exact Online kunt u daarnaast ook uren registreren. Bij Exact Globe kunt u alleen gebruik maken van deze functie als u deze software combineert met Exact Synergy. Dit pakket voor de front office processen (o.a.HRM, CRM, Projecten etc.) is erg populair onder verschillende ondernemingen.

Uitklapmenu

Binnen Exact Online navigeert u eenvoudig en snel via het uitklapmenu naar de verschillende onderdelen. Dit is erg gebruiksvriendelijk, omdat de medewerkers die voor deze software kiezen vaak meerdere handelingen verrichten binnen de onderneming. Denk bijvoorbeeld aan voorraadbeheer en inkoop.

Het menu binnen Exact Globe is iets anders ingedeeld, namelijk met tabbladen per functie. Bij deze oplossing hebben de gebruikers maar één specifieke taak. Wel kunt u alle functionaliteiten terugvinden in een overzicht.

Menu per oplossing

Exact Globe: overzichtelijk via tabbladen

Exact Online: Via een uitklapmenu

Implementatie- en adoptie proces

Het implementatie- en adoptie proces duurt langer wanneer u kiest voor meerdere functionaliteiten bij beide oplossingen. Zo kunt u bij Globe meerdere parameters invullen, wat zorgt voor meer flexibiliteit. Echter, wordt het implementatie- en adoptie traject een stuk complexer en duurt in dat geval langer.

Bij Online kunt u sneller aan de slag. Het implementatie- en adoptie traject duurt enkele dagen en wordt vaak verspreid over een aantal weken. De meeste tijd zit hem in het overzetten van data uit andere programma’s naar Online.

Implementatie- en adoptie traject per oplossing

Exact Globe: enkele maanden

Exact Online: enkele dagen/weken

In het kort de verschillen

Exact Globe Next

 • Eigen beheer op server of pc (on premise)
 • Toegang tot database
 • Meer flexibiliteit bij het inrichten van processen
 • Menu op basis van tabbladen
 • Volwaardige ERP oplossing met verschillende modules
 • Werkt goed in combinatie met Exact Synergy
 • Maandabonnement of aanschaffen van software
 • Implementatie en adoptie duurt enkele maanden

Exact Online

 • Geen eigen beheer
 • Overal toegang via de website van Exact (en internetverbinding)
 • Overzichtelijk uitklapmenu
 • Uitbreiding door middel van licenties
 • Maandabonnement
 • Implementatie in enkele dagen, verspreid over meerdere weken

De juiste keuze maken

Welke Exact software is geschikt voor uw onderneming? Dat is een vraag die wij bij Qexpertise regelmatig gesteld krijgen. Ons antwoord is dat het niet gaat om het aantal medewerkers binnen de onderneming of het aantal orders. Het gaat om de processen binnen de organisatie. Beoordeel de processen op basis van complexiteit en kies welke oplossing de juiste is voor uw bedrijf.

Advies van Qexpertise

Bent u op zoek naar ERP software, maar heeft u meer informatie nodig? Qexpertise helpt u bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast ondersteunen we uw onderneming ook bij de implementatie van Exact software. Neemt hiervoor contact met ons op

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.
  Webinar: Jet Reports & Jet Hub

  Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging. 
   Webinar: Microsoft Dynamics 365 Sales

   Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging.