Een nieuwe server of gaat u naar de cloud?

Regelmatig ontvangt Qexpertise een aanvraag van een klant om de Exact omgeving te migreren naar nieuwe infrastructuur (servers en werkplekken) of om deze te verplaatsen naar een Cloud oplossing. Voor u als klant is dat onwennig, voor ons als uw partner bijna dagelijkse kost.

Belangrijk in dat soort situaties is de afstemming van werkzaamheden tussen Qexpertise en de ICT Partner van de klant. Een eerste intake wordt gedaan door onze afdeling Sales, of als daar aanleiding voor is in verband met bijvoorbeeld maatwerk, door een deskundige senior consultant. Wanneer wij geen beheerovereenkomst met u hebben, maar slechts op afspraak uw kantoor bezoeken, zullen we eerst inventariseren waaruit de “Exact” omgeving bestaat. Denk daarbij aan de volgende zaken :,

Ook stemmen we met de systeembeheerder en u als klant af welke versies er op de nieuwe omgeving moeten worden geïnstalleerd en of en wanneer deze beschikbaar zijn. We bespreken een eventuele migratie van Microsoft SQL of, wanneer daar aanleiding voor is het updaten van een oude versie van Exact naar de nieuwste versie met bijbehorend servicepack.

De tweetraps raket van Qexpertise

Daarnaast niet onbelangrijk, wanneer is de infrastructuur gereed voor installatie. Dus wanneer is deze operationeel?

Vervolgens maken we een plan van aanpak. Qexpertise zal in alle gevallen kiezen voor een tweetraps raket. Wat bedoelen we daarmee :

Op deze manier ondervangen we alle risico’s van downtime en is deze tot een minimum beperkt.

Staat u binnenkort voor een servermigratie en wilt u met ons de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met onze afdeling Sales of maak een afspraak met uw accountmanager.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.