De transitie naar een digitaal magazijn. De 5 Voordelen.

Als je magazijnprocessen wilt optimaliseren, is de overstap van papier naar een verder geautomatiseerd systeem een goede stap. In deze blog bespreken we de vijf grootste voordelen van deze overstap.

1. Papierloos werken

Deze verbetering zal het meest zichtbaar zijn. Niet alleen heeft het invloed op de inkoop van materiaal, maar als papier wordt vervangen door mobiele scanapparaten, zal dit vooral een positief effect hebben op het dagelijks werk van je medewerkers. Het maken van aantekeningen op papier om ze vervolgens over te kloppen in het ERP-systeem wordt verleden tijd als de processen worden gedigitaliseerd. Maar ook buiten het magazijn profiteren medewerkers van een papierloze omgeving. De validiteit en betrouwbaarheid van ERP-gegevens zal toenemen als het magazijn wordt geautomatiseerd. Door minder papier te gebruiken, draag je als bedrijf bovendien bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

2. Efficiëntere werknemers met minimale training

Dankzij de gebruikersvriendelijke interface en intuïtieve logica van Tasklet Factory binnen TRIMIT Fashion kunnen nieuwe of tijdelijke medewerkers vrijwel direct aan de slag, met slechts minimale training. De zorg over het werken met onervaren medewerkers in piekperiodes of het hoogseizoen is daarmee verleden tijd.

3. Minder (kostbare) fouten

Als je werkt met papier, is de foutkans groter dan wanneer je werkt in een geautomatiseerde omgeving. Weg met losse blaadjes en onleesbare krabbels, weg met onnodige fouten en extra kosten.

4. Efficiëntere processen

De kwaliteit van de gegevens zal toenemen. Dat betekent dat niet alleen je magazijnmedewerkers efficiënter zijn, maar dat iedereen die met de gegevens uit het magazijn werkt – denk aan inkoop, business intelligence, verkoop – gebruik kan maken van een vlottere en snellere gegevensstroom met data die van betere kwaliteit zijn.

5. ROI op korte termijn

Een eenvoudig implementatieproces en duidelijke vaste kosten vergroten de transparantie en daarmee de mogelijkheid om een duidelijke en tastbare ROI te creëren binnen een welomschreven tijdlijn. Uiteraard streef je als ondernemer of besluitvormer naar die oplossingen die binnen een acceptabele periode een positief investeringsrendement laten zien. Door met mobiele apparaten te werken om je processen te optimaliseren, in combinatie met een betere datakwaliteit, levert al snel positieve resultaten op. De verbeteringen komen niet alleen tot uiting in soepelere workflows en processen, maar ook door besparingen en financiële stroomlijning.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Tasklet Factory of TRIMIT Fashion, onze op Microsoft Busines Central gebaseerde oplossing voor de kleding- en mode-industrie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel met 088 – 888 1000 of mail naar Mike Brüll voor een afspraak. Zorg ik dat de koffie klaar staat.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact producten of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.