Skip to content

Centa Nederland

Rust in de tent

‘Qexpertise helpt ons alsof ze onderdeel zijn van onze organisatie’

CENTA is wereldwijd marktleider op het gebied van elastische aandrijfcomponenten voor industriële, maritieme en energietoepassingen. CENTA Nederland houdt kantoor in Stellendam, een van de belangrijkste vissershavens van Nederland. Hierdoor heeft de organisatie al snel een plek in de maritieme markt verworven. Sinds 1998 mag zij zich zelfs marktleider van Nederland noemen. René Londema, Business Manager bij CENTA Nederland, over groei, efficiëntere werkprocessen en rust in de tent.

Rijdende trein

In de maritieme markt zijn relaties heel belangrijk, alles draait om performance en techniek. Dat begrijpen wij als geen ander. Het gevolg is dat we de laatste jaren flink aan het groeien zijn. Dat heeft consequenties voor de organisatie. We werken hier met een mooie club van technische mensen. Samen doen we alles, van verkoop, tot techniek en het behandelen van aanvragen. Het ontbreekt er nog maar aan dat we alles zelf inpakken. Het aanvullen van dat team is bijna onmogelijk. We zijn als een rijdende trein, en daar zomaar op springen, valt niet mee. Er zit zo veel kennis bij onze mensen in het hoofd, dat kun je niet even vastleggen. Om toch meer werk te kunnen verzetten, moesten we onze processen efficiënter in gaan richten.

Impact

We werken bij CENTA al jaren met modules van de Exact-software, zowel met Exact Globe NEXT en Exact Synergy Enterprise. Exact Synergy gebruiken we al sinds 2006, maar was over de jaren eigenlijk tot een soort kaartenbak met klanten verworden. Toen we besloten meer processen te gaan stroomlijnen, was het dus heel logisch om eerst contact op te nemen met Exact. Zij konden ons niet de juiste mensen leveren, en verwezen ons naar Qexpertise. Zo is het eerste contact ontstaan. Ik had direct een goed gevoel over de samenwerking. Ik kwam in gesprek met mensen die mijn vragen en wensen begrepen. Zowel Marc als Fernando gaan heel gestructureerd te werk, zijn vriendelijk, hebben verstand van zaken en – voor mij misschien wel het meest belangrijk – ze snappen wat de impact op ons bedrijf is als er dingen niet goed gaan.

Efficiënte werkstromen

Qexpertise heeft ons geholpen bij de inrichting van ons relatiebeheer (CRM) en bij het ontwikkelen van efficiënte werkstromen voor verschillende aanvraagprocessen. Die processen bestaan uit het aannemen van aanvragen van klanten, het uitbrengen van offertes, het verwerken van de orders, de feitelijke productie en uiteindelijk de levering. Dit proces vindt nu volledig plaats via werkstromen in Exact Synergy, waarna de uiteindelijke levering en de facturatie plaatsvinden in Exact Globe. Inmiddels zijn alle werkprocessen binnen Exact volledig geautomatiseerd, is de informatievoorziening veel beter en transparanter dan voorheen waardoor we veel sneller en adequater kunnen handelen.

Rust in de tent

Wat ik fijn vind, is dat het team van Qexpertise begrijpt dat ik niet altijd de voortrekkersrol op me kan nemen. Het is niet mijn primaire doel om te automatiseren, ik wil op de meest slimme manier onze bedrijfsprocessen verder helpen. We hebben zelf wel een IT’er in dienst, maar die heeft in z’n eentje niet de capaciteit om nieuwe dingen te ontwikkelen. Qexpertise helpt ons alsof ze onderdeel zijn van onze organisatie, zo voelt het. Ze hebben uniformiteit gebracht in de manier waarop onze mensen informatie tot zich krijgen, dat brengt rust in de tent. Daardoor kunnen we onze energie in nuttiger zaken steken, zoals onze klanten.

Ontdek de balans tussen externe kennis en interne expertise

Qexpertise helpt organisaties efficiënter te laten werken om hun investeringen snel terug te verdienen. Onze verscheidenheid aan softwareoplossingen biedt ons de unieke mogelijkheid uw organisatie de oplossing te bieden voor uw automatiseringsvraagstuk.

Telefoon

+31 888 881 000

Openingstijden

9:00 - 17:30

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.
    Webinar: Jet Reports & Jet Hub

    Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging. 
      Webinar: Microsoft Dynamics 365 Sales

      Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging.