Skip to content

Aboma

Snel schakelen

‘Inmiddels hebben we altijd betrouwbare en relevante stuurinformatie beschikbaar’

Aboma is al sinds 1960 dé expert op het gebied van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid in de bouw- en de verticaal transportbranche. Met een team van zo’n 120 specialisten richt Aboma zich op kundige (project)begeleiding, het uitvoeren van keuringen en het aanbieden van opleidingen. Sinds een aantal jaar werkt de organisatie met software van Exact. Michel Bilstra, ICT-manager bij Aboma, vertelt hoe Qexpertise hen heeft geholpen de automatisering opnieuw in te richten. Daardoor kan het team van Aboma nu eenvoudig en adequaat samenwerken en heeft iedereen altijd betrouwbare en relevante stuurinformatie beschikbaar.

Op zoek naar een flexibelere partner

Een jaar of zeven geleden hebben we gekozen voor de software van Exact, voor Exact Globe & Exact Synergy om precies te zijn. Zelf hebben we maar een kleine IT-afdeling, dus hebben we consultants van het Exact-hoofdkantoor gevraagd de omgeving voor ons op te zetten. Helaas bleek hun werkwijze niet helemaal bij ons te passen. Wij zijn een bedrijf wat heel flexibel opereert. Met ons team van 120 mannen en vrouwen zijn we heel wendbaar. Exact daarentegen is een grote organisatie, die prachtige software levert, maar niet zo flexibel bleek. Gaandeweg kwamen we tot de conclusie dat we een kleinere, flexibeler partner nodig hebben om echt het maximale uit de software te halen.

Snel Schakelen

We zijn toen in gesprek gegaan met verschillende Exact-partners. Bij Qexpertise hadden we direct een goed gevoel. Terecht, is in de praktijk gebleken. Qexpertise is een flexibele partner, die met ons meedenkt en waar we snel mee kunnen schakelen. Hebben we een keer extra capaciteit nodig, omdat er een calamiteit is of omdat we een functionaliteit op korte termijn willen inzetten, dan kunnen ze altijd wel iets regelen zodat we vlot worden geholpen.

Transparant en relevant

Onze grootste uitdaging was om de kernprocessen in Exact precies zo in te richten dat onze informatiestromen snel en eenvoudig zichtbaar zijn voor de verschillende lagen en takken van de organisatie. Ook moest de hierbij behorende documentenstroom efficiënter verlopen. Niet alles wat wij willen zit standaard in Exact. Qexpertise heeft gezorgd dat met extra add-ons en apps de Exact-omgeving toch voldoet aan onze wensen. Zo hebben ze onze processen en werkstromen zo efficiënt mogelijk ingericht, zonder dat er maatwerk van de software nodig is geweest. Inmiddels zijn al onze werkprocessen geautomatiseerd en is onze informatievoorziening heel transparant. Hierdoor kunnen we eenvoudig en adequaat samenwerken en hebben we altijd betrouwbare en relevante stuurinformatie beschikbaar.

Waardevolle inbreng

Qexpertise heeft ons heel goed geholpen bij het optimaliseren van onze werkprocessen en hebben ons ICT-team de nodige operationele begeleiding gegeven. De consultants, of dat nu onze vaste consultant Eduard Winterman of contactpersoon John Bijster is of een van zijn collega’s, hebben gedegen kennis van de software en denken goed met ons mee. Soms heb ik een bepaalde oplossing in mijn hoofd. Dan kan Eduard, met zijn kennis en expertise, met verrassende alternatieven komen. Die inbreng, dat is heel waardevol.

Ontdek de balans tussen externe kennis en interne expertise

Qexpertise helpt organisaties efficiënter te laten werken om hun investeringen snel terug te verdienen. Onze verscheidenheid aan softwareoplossingen biedt ons de unieke mogelijkheid uw organisatie de oplossing te bieden voor uw automatiseringsvraagstuk.

Telefoon

+31 888 881 000

Openingstijden

9:00 - 17:30

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.
    Webinar: Jet Reports & Jet Hub

    Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging. 
      Webinar: Microsoft Dynamics 365 Sales

      Laat je gegevens achter en wij sturen je voorafgaand aan het webinar een Microsoft Teams uitnodiging.