Besparen door Sumatra Software in combinatie met Exact.

Volgens een rapport van McKinsey besteden werknemers elke dag 1,8 uur aan het doorzoeken en verzamelen van informatie. Dat is gemiddeld 9,3 uur per week!

Een alom bekende frustratie, nog even wat statistieken opzoeken voordat je naar de desbetreffende klant vertrekt. Want je wilt niet onvoorbereid aankomen. Het opzoeken van de cijfers kost meer tijd dan verwacht, dus met tegenzin vraag je een collega om jou uit de brand te helpen. Waardoor er nu dus twee personen waardevolle tijd kwijt zijn. Vast heel herkenbaar, maar ook onnodig.

Lees verder en ontdek hoe een MKB-bedrijf met 25 medewerkers jaarlijks € 63.250,00 kan besparen.

Een simpele rekensom

Laten we hiervoor een simpele rekensom maken. Stel je bent een MKB-bedrijf met fulltime 25 medewerkers. Dit betekent 225 werkdagen x 8 uur x 25 medewerkers, opgeteld is dat 45.000 uur. Volgens het onderzoek van McKinsey is iedere werknemer dagelijks 1,8 uur tijd kwijt aan het opzoeken van informatie. Stel dat iets meer dan de helft hiervan (1 uur) het opzoeken van informatie uit het ERP- en CRM-systeem betreft, dan gaat jaarlijks 5.625 uur verloren!

Lastige klantvragen

Dat valt bij ons wel mee, denk je nu waarschijnlijk. Maar is dat ook zo? Stel dat een klant belt met de vraag of een product op voorraad is, wat niet zo blijkt te zijn. Vervolgens vraagt de klant wat dan de verwachte levertijd is, en als dat te lang blijkt welk alternatief je kan bieden. En oh ja, hoeveel stuks had de klant vorig jaar ook alweer van een bepaald product besteld? Ondertussen zoek je “snel” nog even de openstaande posten. Het woord snel staat bewust tussen aanhalingstekens, want zo snel gaat het opzoeken van bovenstaande informatie in de praktijk vaak niet. Omdat je vaak meerdere schermen moet openen om de benodigde informatie te kunnen raadplegen, kost dit vaak veel tijd.

De budgethouder

Dan hebben we nog een voorbeeld, en wel de budgethouder, die wil weten of er nog wel budgetruimte is voor een geplande aankoop. In veel budget gestuurde organisaties geldt, dat de benodigde informatie niet voor iedereen beschikbaar is of snel kan worden geraadpleegd. Daarom is de budgethouder vaak aangewezen op informatie die de administratie (periodiek) beschikbaar stelt. Omdat deze cijfers niet actueel zijn, pakt de budgethouder de door hem of haar bijgehouden Excelsheet erbij. Bij twijfel of alles hierin is bijgewerkt, wordt besloten om toch de collega van de administratie naar de meest recente cijfers te vragen. En zo zijn ook in dit voorbeeld twee personen tijd kwijt aan deze zoektocht.

De oplossing

Alle hierboven beschreven informatie wordt geregistreerd in een ERP-systeem zoals Exact Globe  en/of een CRM-systeem zoals Exact Synergy. Deze software is uitermate geschikt voor het invoeren van zaken als klanten, orders en grootboekmutaties. Maar in de praktijk is ERP- en CRM-software veel minder voor het opzoeken en presenteren van cijfers.

En juist daar is Sumatra Operational Intelligence de uitblinker in het overzichtelijk presenteren van relevante informatie. Dankzij de slimme opzet van interactieve schermen, wordt het raadplegen van informatie kinderspel. Zonder complexe handelingen vindt de gebruiker razendsnel de gewenste informatie, inclusief verklarende details.

In de praktijk levert dit een enorme tijdwinst op, omdat gebruikers het scherm nooit hoeven te verlaten om alle relevante cijfers te raadplegen. Deze actuele cijfers zijn ook nog eens via het internet toegankelijk, ideaal als je thuiswerkt of onderweg bent naar een klant.

Kostenbesparing

Uiteraard zal het gebruik van de Sumatra software niet de verloren tijd van 225 uur per medewerker/per jaar volledig opheffen. Maar, stel dat Operational Intelligence de zoektijd halveert. Dit levert per medewerker een besparing van 110 uur op. Bij een gemiddeld uurloon van € 23,00 bespaar je als ondernemer jaarlijks maar liefst € 2.530,00 per medewerker. Voor een bedrijf met 25 medewerkers is dit een jaarlijkse besparing van € 63.250,00. En dit alles wordt mogelijk door slechts een deel van dit bedrag te investeren in de juiste software….

Benieuwd wat wij en de Sumatra software voor u kunnen betekenen?

Neem dan nu contact op met ons kantoor via 088-888 1000 of via de mail info@qexpertise.nl

Bronnen:

Sumatra Software

McKinsey & Company

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.