Belgisch IT-bedrijf ESC zet eerste stap in Nederland met overname Qexpertise uit Veenendaal

Van links naar rechts: Philippe Smet (Bestuurder ESC), Pieter Jan Petermeijer (CEO Qexpertise), Marc Pit (General Manager Qexpertise), Robin Janssens (Investment Manager Capital A)

Het Belgische software- en technologiebedrijf ESC betreedt de Nederlandse markt met de overname van Qexpertise uit Veenendaal. Qexpertise telt 40 experts in ERP, CRM en bedrijfssoftware. Beide bedrijven zijn belangrijke Microsoft- en Exactpartners in hun regio. Na de toevoeging van SDE eind 2021 en Net-IT eind vorig jaar telt de groep nu meer dan 265 technologiespecialisten in bedrijfssoftware, moderne werkplekken en e-business.

Qexpertise is expert in alle toepassingen van Exact Software en met behulp van Microsoft Dynamics 365 Business Central in combinatie met TRIMIT specialist in het implementeren van organisaties in de mode- en meubelbranche. De 40 medewerkers helpen middelgrote en grote ondernemingen maar ook semi- overheidsorganisaties. Algemeen Directeur Pieter Jan Petermeijer blijft het management voeren bij Qexpertise en wordt aandeelhouder van de ESC Holding.

“ESC en Qexpertise hebben beide een goede propositie in de Microsoft Dynamics- en Exact Softwaremarkt. We zien deze stap als een mooie mogelijkheid om dit over de landsgrenzen te kunnen voortzetten en bovendien onze klanten het uitgebreide dienstenportfolio van ESC te kunnen bieden. Het is heel positief om in de toekomst van elkaars sterke punten te kunnen profiteren en op die wijze onze klanten nog beter te kunnen bedienen.” Aldus Pieter Jan Petermeijer.

“We spreken dezelfde taal, en dan bedoel ik niet het Nederlands maar wel de taal van Dynamics 365, Exact en business consultancy in het algemeen” verduidelijkt Benny Van Hyfte, CEO van ESC. “We zagen een unieke kans om onze expertise te combineren. Met ruim 265 IT-specialisten kunnen we nu nog beter tegemoetkomen aan de exploderende vraag naar slimme technologie.”

“We verenigen toonaangevende technologie- en consultancybedrijven, zodat moderne organisaties met onze hulp hun volle business potentieel kunnen ontketenen.  Samen analyseren, implementeren en optimaliseren we digitale transformatie-trajecten die renderen,” legt Van Hyfte uit. Naast bedrijfsapplicaties & BI vinden ondernemingen alles wat nodig is voor moderne werkplekken gaande van Microsoft 365 en cloud over cybersecurity tot IT-beheer. De uit de kluiten gewassen e-business afdeling bouwt dan weer webapplicaties, online portals en webshops voor snelgroeiende middelgrote en grote bedrijven.

“Naast de complementaire cultuur en activiteiten binnen Qexpertise, is het ook het ideale moment om onze eerste internationale stap te zetten. Er buzzt een geweldige energie in de verschillende teams. Dit wordt nog eens versterkt door ESC’s intrek in spiksplinternieuwe kantoren in Gent,” besluit Robin Janssens, Investment manager van Capital A. “We kijken er naar uit om met de Nederlandse collega’s onze expertise te bundelen, mooie oplossingen te bouwen en ons groeitraject verder te zetten.”

Over Qexpertise | www.qexpertise.nl

Qexpertise is Exact Software Partner en Microsoft Dynamics Partner in Nederland en helpt ondernemingen en overheidsorganisaties met het zo goed mogelijk implementeren en dagelijks gebruiken van de ERP software van Exact en Microsoft.

Het bedrijf is in 2002 opgericht en inmiddels doorgegroeid naar 40 medewerkers. De specialisten kennen alle verschillende versies van de Exact en Microsoft Dynamics 365 Business Central software. Qexpertise ondersteunt organisaties die Exact gebruiken in allerlei branches en semi-overheidsorganisaties. Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt met behulp van de specifieke oplossing TRIMIT voornamelijk geïmplementeerd bij bedrijven in de mode- en meubelbranche.

Qexpertise heeft haar kantoor in Veenendaal, maar werkt voor organisaties door heel Nederland.

Over ESC | www.esc.be

ESC helpt bedrijven en organisaties digitaal excelleren via slimme bedrijfsapplicaties, moderne werkplektechnologie en e-business. We bieden strategisch advies, implementatie en ondersteuning op expertniveau in digitaliseringsprojecten.

Met meer dan 20 jaar op de teller kennen we het klappen van de zweep. Eerder nam ESC sectorgenoot SDE over en onlangs sloot CRM-specialist Net-IT aan. Door de recente overname van Qexpertise in Nederland komt het medewerkers aantal op 265. Het bedrijf kent daarnaast een gezonde organische groei en is reeds voor de 8e keer op rij genomineerd als Trends Gazelle. Zowel bij Microsoft als Exact is het bedrijf een gerespecteerd en gecertifieerd partner.

Investeringsmaatschappij Capital A, actief in België en Nederland, nam eerder een meerderheidsbelang in ESC. Gesterkt door dit extra kapitaal en deze zakelijke expertise willen we via de overkoepelende ESC Holding aan de niet aflatende vraag naar slimme software en IT-specialisten blijven voldoen. Qexpertise wordt onderdeel van de ESC Holding.

Perscontacten

ESC – Benny Van Hyfte – CEO ESC Holding – +32 496 42 42 71

Qexpertise – Pieter Jan Petermeijer – Algemeen Directeur Qexpertise – +31 651 13 90 79

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.