Eén versie van de waarheid met Product Data Management in je ERP-systeem.

In de mode-industrie is de druk hoog om de tijd tussen ontwerp en het rek in de winkel te verkorten. Maar terwijl het ene product nog op de tekentafel van het hoofdkantoor ligt, ligt het andere product al op de naaimachine aan de andere kant van de wereld. Dat vraagt nogal wat van een modebedrijf. Door je Product Data Management in je ERP-systeem te integreren, heb je in ieder geval maar één versie van de waarheid.

Het verschil tussen PDM en ERP

PDM en ERP hebben elk verschillende doelen, maar ze hebben ook een aantal overlappende mogelijkheden. Laten we eerst eens inzoomen op de verschillen.

1. PDM controleert productinformatie Met PDM beheer je het ontwerp van een product. PDM-software vereenvoudigt de anders complexe procedure voor het invoeren, volgen en delen van stijlinformatie, zoals ontwerptekeningen, kleuren, afmetingen, labels en collecties.

2. ERP beheert bronnen ERP-software, bijvoorbeeld Microsoft Dynamics 365, helpt je bij de uitvoering van hoe het fysieke product zal worden vervaardigd en verkocht. Met ERP-software kun je tot op zeker hoogte productinformatie beheren, maar niet zo specifiek en visueel als dat mogelijk is met PDM-software.

Optimaliseren door samenwerking

Een korte time-to-market is dus cruciaal in de mode-industrie. Door je ERP- en PDM-software te laten samenwerken, kun je als modebedrijf je processen optimaliseren en de time-to-market verkorten. Doe je dat niet, verspil je tijd met wachten tot gegevens worden gekopieerd van het PDM-systeem naar het ERP-systeem. Bovendien kan dit overbrengen van informatie leiden tot fouten, zeker als dit handmatig gebeurt.

Eén versie van de waarheid met Product Data Management in je ERP-systeem

PDM en ERP gescheiden

Belangrijkste voordelen van integratie van PDM in je ERP-systeem

Door PDM in je ERP-systeem te integreren, centraliseer je je productgegevens in één enkele softwareoplossing. Je combineert de productgegevens van het ontwerpteam met informatie van andere afdelingen, desnoods op andere plekken in de wereld. Zo wordt het eenvoudiger om gerelateerde workflows te automatiseren, zorg je ervoor dat de juiste mensen de beschikking hebben over de juiste gegevens op hetzelfde moment en minimaliseer je foutkansen en tijdverspilling. Hierdoor verbetert de productiviteit, kun je kosten beter beheersen en krijg je meer inzicht in je winstgevendheid.

PDM geïntegreerd in de ERP-software

PDM geïntegreerd in de ERP-software

Meer weten?

TRIMIT heeft als één van de weinige fashion-ERP-leveranciers PDM geïntegreerd in het ERP-systeem. Benieuwd wat de voordelen daarvan voor jouw modebedrijf zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel met 088 – 888 1000 of mail naar Mike Brüll voor een afspraak. Zorg ik dat de koffie klaar staat.

Qexpertise ondersteunt in het optimaliseren van bedrijfsprocessen

Wij nodigen je graag uit voor een inspirerende kennismaking. Wil je meer informatie over een van onze services of ben je op zoek naar Exact of Microsoft Dynamics expertise? Laat een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bel mij terug

Vraagstuk, probleem of uitdaging? Wij denken graag met u mee.